А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА та Івана Малкович

Заходь! :)

А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА та Івана Малкович

Сообщение Alex LM 10 окт 2007, 01:41

Українські перекладачі "Гарі Поттера" випередили росіян, французів і німців
В Українському Домі відбувалася презентація українського перекладу найпопулярнішої дитячої книги про чарівника Поттера. Національний Президентський оркестр України (!) розучив саундтреки з фільмів про Гаррі Поттера і тим тішив публіку. Один з персонажів нашумілої книги – Гегрід – розважав дітей і виконував роль конферансьє. Головний редактор видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” Іван Малкович, звісно, почувався іменинником. Він подякував українському фан-клубу Поттера, за те, що вони домовилися не обговорювати на своєму сайті книжку до виходу української версії.
“Всі хвалять Івана Малковича, а насправді це страшенний експлуататор, визискувач. Він мене примусив 40 днів не виходити з-за столику з комп’ютером, прив’язав стопудову гирю до моєї ноги і до стола, на руках в мене були кайдани і я мусив день і ніч, день і ніч перекладати, щоб ми встигли бути першими,” – жартома скаржився Віктор Морозов, презентуючи український переклад сьомої і одночасно останньої книги Джоан Роулінг “Гаррі Поттер і Смертельні реліквії”. Але треба таки віддати належне українським перекладачам і їхнім "експлуататорам": незважаючи на високу конкуренцію, вони випередили не тільки росіян, які презентують свій переклад 13 жовтня, а й французів, німців, італійців.

Який все ж таки молодець Малкович... Классно знає своє діло :!:
Alex LM
Администратор

Вернуться в Загальний